Orasul Kempten, face parte din tinutul Bavaria,din Germania,iar primele documente cu privire la atestarea acestui loc,datează din inca din perioada epocii bronzului, De-a lungul timpului, s-au perindat multe popoare in acest tinut, insa dintre toate, celtii, au fost cei care au ramas aici stabilindu-se definitiv si,populand zona. In urma razboaielor purtate cu romanii, celtii au fost in cele din urma invinsi si indepartati, stabilindu-se astfel o tabără militară romana, care a devenit oraşul Cambodunum, iar mai tarziu si-a schimbat denumirea in Kempten. Asadar conform actelor existente si atestarilor atat documentare cat si istorice, Kempten este cel mai vechi oras din Germania.

În perioada medievala Kempten a fost un oraș imperial liber, iar mai apoi, in urma razboaielor de cucerire duse de catre imparatul Napoleon Bonaparte, aceste teritorii au fost subordonate Lorzilor de Staufen si contelui de Rothenfels, iar dupa moartea acestora, tinutul a fost liber, dupa care, la începutul secolului al XIX-lea, Napoleon a cedat aceste teritorii tinutului Bavaria.

Landul a fost înfiinţat în anul 1972 prin fuziunea districtele fostul Sonthofen și Kempten. In aceste locuri cu o puternica influenta atat asupra istoriei Germaniei cat si a poporului german, dupa cel de al doilea Razboi Mondial, cand intreaga Europa a redevenit libera in urma infrangerii armatei germane de catre fortele aliate, pe teritoriul Germaniei au inceput sa apara din nou primii emigranti straini, printre care se numarau si romani.

Acestia proveneau atat din casniciile mixte dintre romani si nemti cat si a conjucturii nefavorabile din acea vreme, in care practic, numeroase familii de romani au fost fortate sa plece din Romania imediat dupa razboi.In prezent, atat orasul Kempten cat si imprejurimile acestuia numara in jur de aproape 50 de familii de romani stabiliti aici de aproape 70 de ani, si care din generatie in generatie au incercat sa isi pastreze identitatea, desi influenta germana si-a spus puternic cuvantul, atat asupra modului de viata pe care il duceau cat si a felului de a fi.

Odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, numarul romanilor a crescut in mod treptat, ajungand-se astfel la aproape 1000 numai in Kempten si orasele din imprejurimi .

Dorinta de a-si pastra identitatea nationala a acestora, din care in primul rand face parte credinta ortodoxa, pe care am mostenit-o de la inaintasii nostri, i-a determinat sa caute biserici ortodoxe romanesti in care sa poata avea parte de Sfanta Liturghie si sa isi gaseasca astfel alinarea sufletului. Pentru aceasta, datorita faptului ca in apropiere nu existau biserici ortodoxe romanesti, ei trebuiau sa parcurga distante lungi pana la parohiile din Ulm, Ravensburg, München, Augsburg cu mijloacele de transport pe care le aveau fiecare in parte, sau uneori in grupuri organizate pentru a participa la slujbe.

Astfel, s-a infiripat un grup mic de credinciosi care in mod regulat mergeau la slujbele bisericii in alte orase din dragoste si ravna fata de Bunul Dumnezeu.

Cu binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului Parinte Serafim si la cererea credinciosilor romani din Kempten, in data de 01 februarie 2015, a luat fiinta parohia „Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava ” si ” Sfantul Bonifatiu, Apostolul Germaniei”, implinidu-se astfel dorinta multora de a avea o biserica ortodoxa romaneasca in orasul lor si totodata de a avea parte de Sfanta Liturghie in mod regulat, in fiecare duminica, care se savarseste in Biserica Catolica St.Michael din Kempten.

Prin infiintarea acestei noi parohii se scrie o noua pagina in istoria Bisericii Ortodoxe Romane din Germania cat si in lista parohiilor romanesti ce fac parte din Mitropolia Ortodoxa Romana a Germaniei,care se afla sub obladuirea Inalt Prea Sfintitului Parinte Serafim.